lørdag
jul242021

Naftali Bennett בנט @naftalibennett on Twitter 

Naftali Bennett בנט @naftalibennett 

I’d like to express my appreciation to #Japan 🇯🇵 for holding the #Tokyo2020 during these challenging times and to express my full confidence in their success.

Wishing the largest ever #Israeli 🇮🇱 team the best of luck in the #OlympicGames !

Source 

lørdag
apr102021

Israel sendte kondolanser til Storbritannia etter prins Philips død 

Israel sendte kondolanser til Storbritannia etter prins Philips død

Prins Philip (99) i Storbritannia døde fredag 9. april 2021. Han ville blitt hundre år i juni. Han sovnet stille inn på Windsor slott.

–Det er med dyp sorg at Hennnes Majestet Dronningen kunngjør at hennes elskede mann, Hans Kongelige Høyhet Prins Philip, hertugen av Edinburg, er død, skrev den kongelige nettsiden som gikk i svart.

–Vi sørger med Dronningen, sa statsminister Boris Johnson.

Statsministeren takket prins Philip for hans ekstraordinære arbeid for nasjonen.

Det norske kongehus skriver at kongefamilien har med stor sorg mottatt budskapet om at Hans Kongelige Høyhet Hertugen av Edinburgh er gått bort.

– Våre tanker går til Dronning Elizabeth og den nærmeste familie ved Prins Philips bortgang. Våre kondolanser går også til det britiske folk, sier Hans Majestet Kong Harald.

Israel minnes prins Philip

–På vegne av det jødiske samfunn i Samveldet sender jeg våre dypeste kondolanser til Hennes Majestet Dronningen og Den Kongelige Familie ved bortgang av Hans Kongelige Høyhet, Hertugen av Edinburgh, skrev Storbritannias sjefrabbiner Ephraim Mirvis.

–Vi husker Hertugens samarbeid og hengivenhet til det jødiske samfunn i Storbritannia og hans forbindelse til Israel, hvor hans mor er begravd, skrev sjefrabbineren som har hatt mange samtaler med prins Fillip. 

Israels president Reuven Rivlin sendte sine kondolanser.

–Mine dypeste kondolanser og hjertelige sympati til Hennes Majestet Dronning Elisabeth II, Hans Kongelige Høyhet Prinsen av Wales, Den Kongelige Familie og folket i Det forente kongerike ved bortgangen av Hans Kongelige Høyhet Prins Philip, Hertugen av Edinburg. Måtte hans minnne bli til velsignnelse, skrev Reuven Rivlin fredag ettermiddag.

–Jeg uttrykker mine dypeste kondolanser til Hennes Majestet Dronning Elisabeth, Prins Charles, Den Kongelige Familie og folket i Det forente kongerike ved bortgangen av Hertugen av Edinburgh. Prins Philip var den fullendte offentlige tjenestemann og vil bli meget savnet i Israel og over hele verden, skrev Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

–Jeg ønsker å uttrykke min dypeste og oppriktigste sympati til Hennes Majestet Dronningen, Den Kongelige Familie og folket i Det forente kongerike ved bortgangen til Hans Kongelige Høyhet Pris Philip, Hertugen av Edinburgh, skrev Israels ambassadør Tzipi Hotovely i London.

 

Prinsen og Israel

Prins Philips mor er begravd i Israel. I 1994 besøkte prins Philip sin mors grav på Oljeberget.

Alice av Battenberg var gift med prins Andreas av Hellas og Danmark i 1903 og var derfor prinsesse av begge land.

Alice av Battenberg ble 84 år. Hun var en kristen som ønsket å bli begravd i Jerusalem. Etter sin død i London i 1969 ble hun begravd i den russisk-ortodokse Maria Magdalena-kirken på Oljeberget.

I Israel er hun mest kjent fordi hun under den andre verdenskrig reddet enken og to barn til Haimaki Cohen, et tidligere parlamentsmedlem fra Tricala i Nord-Hellas, fra holocaust. Tyskerne ble mistenksomme og forhørte prinsessen som skjulte jødene. Prinsesse Alice var faktisk hørselssvekket og lot som hun ikke forsto noe. Nazistene lot henne da være.   

Prinsessen er av holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem anerkjent som «rettferdig blant nasjonene», en ærestittel som brukes om ikke-jøder som reddet jøder. 

Under et møte hos statsminister Benjamin Netanyahu i 2018 møtte prins William etterkommere fra familien Cohen, Evy Cohen (62) og Philippe (31) Cohen.

–Vi skylder alle vår eksistens til prinsesse Alices mor, sa Philippe Cohen til prinsen.

Kilde: Karme.net 

torsdag
apr082021

Markering av FN sin Holocaustdag i Stavanger den 27. januar 2021

Nett-tv: Markering av Holocaustdagen 2021

Markeringen av den internasjonale Holocaustdagen 27. januar ved det jødiske minnesmerket foregikk i år uten publikum av smittevernhensyn. Se markeringen i opptak på nett-tv.

Under markeringen på Eiganes gravlund holdt varaordfører Dagny Sunnanå Hausken tale og leste opp navnene på de 22 jødene fra Rogaland som ble deportert til konsentrasjonsleirer:

Disse ble deportert:

  • Ada Abigael Becker
  • Hille Elieser Becker
  • Judith Nina Becker
  • Israel Josef Becker
  • Ida Becker
  • Sam Becker
  • Julius Fein
  • Rösi Fein
  • Ruben Jehoda Fridmann
  • David Joseff
  • Sofie Joseff
  • Hildur Sara Joseff
  • Selmer Samuel Joseff
  • Ludwig Adolf Melzer
  • Möritz Rabinowitz
  • Hans Reichwald
  • Edith Reichwald
  • Harry Reichwald
  • Jacob Reichwald
  • Jeanette Reichwald

Disse overlevde Auschwitz:

  • Karl Jacques Ajzenberg
  • Georg Rechenberg

Om Holocaustdagen

FN har vedtatt at 27. januar skal være den internasjonale Holocaustdagen. Siden 2006 har mennesker i Stavanger og andre steder i Norge og verden vært samlet for å minnes ofrene i Holocaust. I løpet av 2. verdenskrig myrdet den nazistiske staten minst seks millioner jøder i systematiske massedrap. Nærmere 800 jøder ble deportert fra Norge. 22 av disse hadde tilknytning til Rogaland, kun to overlevde. Den yngste, Sam Becker, var to år gammel da han ble drept i Auschwitz 3. mars 1943. Navnene til hver og en av disse 22 er inngravert på minnesmerket på Eiganes. 

onsdag
apr072021

Holocaust minnedagene 7. og 8. april 2021, ligger tett inntil uavhenighets dagen i Israel

Holocaust minnedagene, ligger tett inntil uavhenighets dagen i Israel

 

Vi er ikke i stand til å rømme fra den tette forbindelsen mellom Holocaust minnedagen, minnedagen for ofre etter terror og uavhenighetsdagen i Israel, skriver Ron Jager.

Mer kan leses på engelsk here 

Minnesamlingen på Yad Vashem Holocaust Memorial Center, kan sees her 

fredag
mar052021

DANMARK, ISRAEL OG ØSTERRIKE INNGÅR VAKSINESAMARBEID

DANMARK, ISRAEL OG ØSTERRIKE INNGÅR VAKSINESAMARBEID

Den danske statsministeren Mette Fredriksen har i dag hatt et møte sammen med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu og kansleren fra Østerrike, Sebastian Kurz. På en pressekonferanse i etterkant kom det frem at Danmark, Israel og Østerrike vil etablere et felles utviklingsfond, som skal forske på vaksiner.

– Vi vil også skape en felles produksjon av vaksiner, sa Netanyahu.

Statsminister Mette Fredriksen mener at vaksineadgang vil være avgjørende i mange år fremover.

– Det er dette samtalene våre har handlet om. Et samarbeid, som skal gi oss avkastning i fremtiden. Vi har brakt vår viten sammen, sa Fredriksen under pressekonferansen, ifølge Berlingske.

De tre landene vil dele oppgavene mellom seg. Østerrikes oppgave skal tilsynelatende handle om fremstilling av ingredienser til vaksinen. Det kommer ikke frem hva Danmark sin hovedoppgave blir.

Israels statsminister åpner også for at andre land kan bli med i samarbeidet. Kilde VG 

Page 1 2 3 4 5 ... 21 5 neste »